Saturday, 16 September 2017

kerja narsco It

3/9/17 kitrong kene gerak ke sabah naik airasia. Semua fully sponsor by HQ narsco. Pengangkutan dan tempat tinggal kena sponsor juga.

Aq gerak solo dari rmah flat akak saya cheras awana ke tbs. Then dari tbs ke klia2. Aq naik tren dari tbs ke klia2 harga bole tengok website dia around rm30++ gitu. Boss yang jaga kami suruh datang awal takut2 ade yg kelam kabut.

Lepas sampai d kkia sabah. kitang naik grab dari airport ke hotel. nama hotel Grand M hotel. boleh dikatakan murah juga la , tapi masalah dia air dia slow je . it ok babe yg penting dapat tidor.

First gi PRD kota kinabalu. All well nicely
2 > PRD kota belud  pula serabut. borang kew.pa x lengkap
3> PRD keningau pula boleh la .. kacang2
4)PRD beaufort pula bole la .. sweeter member tertinggal.. then kene postage ke tawau sweeter die.
5)PRD sandakan > ez pizi
6)PRD tawau lagi ez pizi dan dapat sweeter si kawan.

Lps abiz keje, kitorang  try seafood sana di sri titinggan. harga lebih kurang mcm kk. rasa dia bole tahan la.. utk bdk semenanjung ni kita murah la..

Hari berikutnya sebelum balik UTM. pergi kat pasar dekat bawah UTC. Ikan masin ,ikan bilis mata biru pon ada, apa la gi ko nak .. amplang, kuih cincin pon ade . far more cheaper then we survey around kk )pasar philiphin.

tu jak klw lebih2 cita , sapa la maw baca.

Monday, 14 August 2017

Kerja kerja kerja

Bermula 14/8/2017 aq kerja dengan narsco selama sebulan. Gaji boleh dikatakan ok la sebab sehari dapat dalam rm90. Kerja pertama saya di segamat dengan classmate kat utm. Ada yang kerja di sarawak dan kami kerja di segamat, Insyallah lepas raya haji kerja di sabah. 

Tadi malam punya cerita, en afdal ajak makan dengan bos2 die. makan kat bistro. Malu shy2 kucing tu ada . saya sempat makan ikan siakap masak halia ngan telur dadar. Susah tul layan bos2 besar ni. terpaksa tunggu bos besar keluar lu baru bole balik hotel . K see tomorrow.